dilluns, 18 d’abril del 2011

Activitat 9. Proposta individual

Títol: Reconeixem personatges

Edat: 2 anys

Durada: Entre 5/10 minuts

Material: Imatges de personatges televisius

Objectius: Treballar la memòria
                  Conèixer la capacitat de memòria del nen
                  Identificar el personatge
                  Recordar caracteristiques del personatge

Desenvolupament: Li indicarem al nen que ara veurem unes imatges, en sortir la imatge direm oh! la imatge durada un temps projectada i desprès desapareixera. En aquell moment li preguntarem qui era el personatge de la imatge i, que tenia o de quin color era la seva roba etc, depenent del personatge. D'aquesta manera podrem observar quantes característiques recorda del personatge.

Raonament: Penso que és una activitat sencilla de realitzar i motivadora, al ser en format imatge per l'ordenador o la televisió i amb personatges coneguts per a ell. també crec que està bé perque en desdaparèixer la imatge el nen la tindra que mantenir en la ment per poder descriurela, bueno, anomenar algunes característiques.

3 comentaris:

  1. Hola Bea!

    M'agrada la teva idea. Com has dit la idea que hem tingut és semblant, l'únic que poder m'agradaria més fer la teva proposta, ja que amb imatges de personatges coneguts pel nen li seria més divertit i més motivador pel nen.
    També penso que algun personatge ja conegut pel nen li serià més fàcil de recordar i serià més com un joc per ell.

    ResponElimina
  2. Bea, eso de decir "oh!", ¿es para que el niño se de fije en la imagen que queremos?
    En cuanto a la actividad, veo que es similar a la que ha descrito Montse pero, como bien dice ella, tal vez la tuya sea más entretenida y divertida para el niño al utilizar personajes animados que ya conoce. Tal vez si le presentamos dibujos de formas como dijo Montse el niño no estará tan motivado como si utilizamos imágenes más vistosas.
    Por tanto, me parece adecuada y sabiendo que el niño si no quiere no participa, esta sería un buen recurso para estudiar la capacidad de memoria del niño.
    Podrías haber especificado qué dibujos animados le presentarías y qué personajes en concreto le haríamos comentar.

    ResponElimina
  3. Eso de los personajes pensava decidirlo entre todas en el caso de que hicieramos esta, pero mas o menos serian el lazy town, pocoyo, caillou o algun camion de bomberos nose cosas asi que les guste a los niños.

    ResponElimina